Vítěz každého měsíčního kola získává poukaz na konzumaci zdarma v kavárně a vinárně Útulno v hodnotě 200 korun. Hlasovat mohou účastníci soutěže i náhodní čtenáři soutěžních příspěvků. Podmínkou pro získání ceny je předložení účtenky z kavárny Útulno v příslušném měsíci v jakékoli výši a vybrání výhry do měsíce od vyhlášení vítězství.

JAK SOUTĚŽIT? Soutěžní příspěvky na dané měsíční téma můžete posílat mailem na adresu sedljaro@gmail.com. Všechny se objeví na této stránce. Hlasování končí vždy o půlnoci poslední den příslušného měsíce. Pokud si pod příspěvkem nepřejete uvést celé své jméno, prosím upozorněte nás na to. Přejeme všem hodně dobrých nápadů.

pátek 8. března 2013

Příspěvek číslo 31: KDO JINÉMU JÁMU KOPÁ…


Radim byl vyhlášený srandista. A taky moc pěkný chlap. Vysoký, štíhlý, tmavovlasý. Ženské v práci na něm mohly oči nechat a když začal s těmi svými vtípky – no, co vám mám povídat. Leckterá by udělala leccos. Cokoliv.
Zatímco my ženy jsme na něho shlížely s obdivem, mnozí jeho kolegové ho nemohli vystát. Ani tak ne kvůli jeho úspěchům u žen. Důvod byl jiný. Vadilo jim, jak si z nich střílí. A úspěšně.
„Karle,“ řekl třeba jednou o něco staršímu kolegovi. „Máš dole na vrátnici návštěvu. Nějakou důležitou,“ zdůraznil. Návštěva spočívala v poslíčkovi, jenž rozvážel pizzu. Jednu z nich si Radim objednal.
Karel mu ji přinesl. „Ta moje důležitá návštěva ti vzkazuje, že mi máš dát dvě stovky,“ ucedil mezi zuby a hodil na stůl účtenku. „Tady je máš,“ odvětil Radim a smál se na plné kolo. Ještě dlouho po tom, co Karel práskl dveřmi jeho kanceláře.
Rád ho neměl ani Pepa. „Pořádám mejdan. U jedné své známé. Manžela má na montáži, chce se trochu povyrazit. Já sháním chlapy, ona ženské. Přijď, bude to stát za to,“ lákal Pepu Karel. Moc ani nemusel. Pepík nepatřil zrovna k těm, za nimiž se ženské ohlížely. Nebo dokonce otáčely. O jeho inteligenci a dobrotě neměly ani potuchy, jeho nevýrazný obličej a poněkud shrbená postava k tomu nevyzývaly.
Pepa se těšil. Moc těšil. Na všechno. Už dlouho dopředu se viděl v sedmém nebi. Ani ve snu ho nenapadlo, jak onen mejdan skončí – aniž by vůbec začal.
Po jeho zazvonění u vchodových dveří vilky, která byla dějištěm té slibné akce, se chvíli nic nedělo. Zazvonil podruhé. Důrazněji. Ve vchodě se objevil rozložitý dvoumetrový chlap. „Tak jsem tady a už se nemůžu dočkat,“ uslyšel od Pepy.
Ramenáč nejprve zíral. Pak se zeptal, jestli dobře slyšel. Když zjistil, že ano, zařval: „Co? Tady? Jaký mejdan? S mou manželkou? Padej, ty…!“ Chytl Pepu za klopy jeho nejnovějšího saka a smýkl s ním co nejdál od domu.
Radim z toho měl druhé Vánoce. „Tohle se ti stalo? Promiň, ale to sis musel splést adresu. Ten mejdan byl. Skvělej. Bavili jsme se moc dobře. A hlavně, hlavně: Kamaráde, bylo tam všechno!“ zdůraznil.
Kolegů, s nimiž si Radim takhle – či podobně – zahrál, bylo víc. A jak už to bývá, jednou si řekli dost. Nejen to. Spojili se a vymysleli pomstu.
„Vím, jak na to. Dáme mu co proto,“ řekl jeden z nich. Jeho nápad byl jednoduchý. Hlavní postavu v něm hrála jeho sestřenice. Svobodná matka. „To je ono. Udělej to,“ zatleskali tomuto nápadu přítomní.
I tentokrát zvonil zvonek u dveří. Jenže bytových. Pro změnu otevřela žena. Radimova hodně žárlivá manželka. „Je doma pan ten a ten?“ zeptala se jí mladá žena s ročním dítětem v náručí. „Přinesla jsem mu ukázat jeho syna. Co říkáte, že je moc hezký?“ usmála se.
Tím to neskončilo. Mladá matka trvala na tom, že chce otce svého dítěte vidět a domluvit se na alimentech. Nedočkala se. Dveře se jí zabouchly před nosem a vzápětí zevnitř uslyšela hysterický řev.
Radim pak chodil po pracovišti jako tělo bez duše. Jeho vtípky skončily. Rozvádí se, neslo se kancelářemi.
GABRIELA VORÁČOVÁ

Žádné komentáře:

Okomentovat